22.11.2012 3564

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1999-2000 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır. Okul binası hayırsever işadamlarımızdan Sezginler Firması sahipleri tarafından Saniye-Sezgin Elmas adına yaptırılmış ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. 1999-2000 eğitim öğretim yılında tüm sınıflarda bölgemizdeki diğer okullardan nakil öğrenci alarak  eğitime başlamıştır.                                                                                                                                                                            Kurumumuz; 2023 Şubat ayına kadar Zeytinburnu ilçesinde Kazlıçeşme Mh. Seyitnizam Cd. No:214/1  adresinde 1000 m2 bina alanı 3800 m2 bahçe alanı ile hizmet vermekte,  23 derslik ve  şube,  3 anasınıfı ve 6 şube  ile eğitim öğretime devam etmekteydi.  Okulumuzun bünyesinde "Mini Saha Projesi" çerçevesinde 2004 yılında Başbakan Recep Tayyib Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın da katılımı ile mini halı sahamız hizmete açılmıştı.  Okulumuz bahçe genişliği ve çevre düzenlemesi alanında ilçemizde müstesna bir yere sahipti.  Bahçemizde 200 adet müteferrik ağaç, 50 tane çınar, 30 tane akasya, 100 kök gül fidanı, 75 kök ortanca, 3 adet erguvan, 6 adet palmiye, 1 ıhlamur, 1 manolya ve çok sayıda lale ve sümbül fidesi bulunmakta idi.                                                                       2023 Şubat ayında deprem hazırlık çalışmaları nedeniyle Okulumuz acilen boşaltılmış ve  Haluk Ündeğer İlkokulu binasında öğlenci okul olarak eğitim- öğretime devam etmiştir. 22 İlkokul şubesi bulunan Okulumuz , 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılında da misafir okul olarak, bina tamamlanıncaya kadar eğitim- öğretim faaliyetlerini Haluk Ündeğer İlkokulu binasında sürdürecektir. Taşınma nedeniyle Saniye Sezgin Elmas Anaokulu bina yapılana kadar geçici olarak kapatılmıştır.